STIRI DE LA VOLKSWAGEN
19.06.2019

Filmare de la bordul modelului ID.R care surprinde stabilirea unui nou record pe pista Nordschleife

Cel mai rapid tur parcurs fără emisii de carbon în Nürburgring din perspectiva pilotului Romain Dumas → Modelul sport electric 100% ID.R a stabilit deja trei recorduri în ultimele 12 luni
ID.R.

6:05.336 minute. De atât a avut nevoie pilotul francez Romain Dumas pentru a parcurge Nordschleife de la Nürburgring la volanul unui Volkswagen ID.R. O cameră montată la bord arată cum a văzut pilotul traseul la o viteză medie de 204,96 kilometri pe oră. Sistemul electric de la Volkswagen dovedește performanțe impresionante - acesta este cel mai rapid tur parcurs de o mașină de curse fără emisii pe acest traseu care are o lungime totală de 20,8 kilometri. Traseul traversează pădurea Eifel și este considerat unul dintre cele mai dificile din lume fiind supranumit Iadul Verde.

Într-un interval de doar 12 luni divizia motor-sport de la Volkswagen a stabilit deja trei recorduri cu modelul ID.R. Pe  24 iunie 2018 Dumas a câștigat faimosul Pikes Peak International Hill Climb (SUA) stabilind un record impresionant, respectiv 7:57.148 minute. La o distanță de doar trei săptămâni francezul a condus ID.R spre un alt record pentru automobilele electrice cu 43,86 secunde înregistrate pe traseu în rampă la Goodwood Festival of Speed, Marea Britanie. Recordul de la Nordschleife a încheiat această listă.