Darius Motors Constanta Noutati

Sunteti in cautarea masinii ideale? Cu Volkswagen, ati ajuns la locul potrivit. Rezervati-va cat mai repede unul din noile autovehicule disponibile sau configurati-va modelul dorit, asa cum vi l-ati imaginat.

  1. Noutati
  2. ID.3 intră în producție de serie
16.02.2021
STIRI DE LA VOLKSWAGEN

ID.3 intră în producție de serie

Fabrica transparentă din Dresda urmează să devină casa Volkswagen ID

ID3

- Demararea producției de serie pentru ID.3 reprezintă astăzi un reper important pe drumul reorientării strategice
- A patra locație Volkswagen MEB din lume
- De la consiliere și co-construcție și până la livrarea familiei ID.: Focus asupra unei experiențe holistice a clientului
- În plus: Locație inovatoare dedicată soluțiilor de automatizare și digitalizare pentru Volkswagen
- Managerul locației, Danny Auerswald, spune: „Suntem o unitate de producție, atracție turistică, loc de desfășurare a evenimentelor, laborator de testare și centru de livrări – totul într-un singur loc.”


Dresda - Fabrica transparentă din Dresda a început astăzi producția de serie a modelului complet electric ID.3. Astfel, aceasta devine cea de-a doua locație de producție pentru ID.3 și cea de-a patra locație din lume care produce modele Volkswagen bazate pe configurația modulară electrică (MEB). În același timp, Volkswagen deschide un nou capitol în capitala Saxoniei: În viitorii ani, fostul "Centru pentru Mobilitatea Viitorului" se va transforma continuu în "Casa modelului ID."

 

Obiectivul central: Să acționeze ca un exemplu demn de urmat pentru Volkswagen în Germania, oferind clienților, vizitatorilor și invitaților o experiență holistică legată de familia ID. - de la consilierea inițială și curse de probă, la vizite pe liniile de producție, co-construcția modelului ID.3 și formate moderne de evenimente, până la livrarea de autovehicule electrice. Un alt element asupra căruia se concentrează reorientarea strategică este dezvoltarea unei locații de cercetare și inovare care să propulseze proiecte inovatoare la scară pilot pentru utilizarea ulterioară în locații de mare capacitate la Volkswagen.

Thomas Ulbrich, membru al Consiliului de administrație pentru Mobilitate electrică la Volkswagen, spune: "Volkswagen continuă să își urmeze ofensiva electrică. Pe lângă noile modele electrice, aceasta include și transformarea rețelei globale de producție. În Dresda, convertim deja cea de-a patra locație Volkswagen pentru noua familie ID. și MEB. În același timp, creștem săptămânal volumul de producție în fabrica de autovehicule electrice Zwickau și în cele două fabrici MEB chinezești. Astfel, ne reafirmăm aspirațiile de a ocupa un rol de lider global în domeniul mobilității electrice."

 

Danny Auerswald, Site Manager la Fabrica Transparentă, spune: "Fabrica Transparentă joacă un rol important în cadrul mărcii Volkswagen: Aici, vizitatorii, clienții și invitații intră în contact direct cu mobilitatea viitorului. Suntem o unitate de producție, atracție turistică, locație pentru evenimente, laborator de testare și centru de livrări - totul într-un singur loc. Odată cu demararea producției modelului ID.3, dăm undă verde reorientării noastre strategice."

 

Thomas Aehlig, președintele consiliului de întreprindere la Fabrica Transparentă, spune: "În 2017 am fost prima locație care s-a transformat complet în direcția mobilității electrice. Pentru consiliul de întreprindere, a fost - și este - foarte important să continuăm să asigurăm locuri de muncă aici, în Dresda. Garantăm plus-valoare pentru marcă și Grup prin acest nou domeniu de activitate. Din punct de vedere tehnic, avem acum capacitatea de a produce modele MEB suplimentare în Fabrica Transparentă."

 

Primul ID.3 a părăsit linia de producție în prezența Ministrului saxon al Economiei și Transportului Martin Dulig, a primarului din Dresda, Dirk Hilbert, a managementului Volkswagen Sachsen, reprezentat prin Dr. Stefan Loth (Tehnologie & Logistică), Karen Kutzner (Finanțe & Controlling) și Dirk Coers (Resurse umane), și Președintele Consiliului General de întreprindere pentru Volkswagen Saxonia, Jens Rothe.

 

Rețeaua de producție MEB crește peste tot în lume

Fabrica Transparentă este deja cea de-a patra locație din lume care produce mașini electrice Volkswagen pe baza configurației electrice modulare. Prima locație, fabrica din Zwickau, a dat startul producției MEB. La finalul anului 2020, locațiile chineze și Anting și Foshan au demarat de asemenea producția autovehiculelor MEB. Împreună, aceste patru fabrici au o capacitate maximă de producție de peste 900.000 de autovehicule pe an. Următoarele locații, din Emden, Hanovra și Chattanooga (SUA) se pregătesc de asemenea pentru producția MEB.

 

La fel ca în cazul lansării modelului e-Golf2 în 2017, și producția modelului ID.3 va începe într-un singur schimb, cu 35 de autovehicule produse de luni până vineri. Programul obișnuit de vizitare pentru tururi rămâne același: De luni până sâmbătă de la ora 9:30 am la ora 6:30 pm, duminica de la ora 9:30 am la ora 5:00 pm.

 

Noi domenii de activitate asigură locuri de muncă în fabrică

Pe lângă producție, acest lucru va crea domenii de activitate noi sau extinse. În prezent, în fabrica Volkswagen din Dresda lucrează 380 de angajați.

În viitor, un număr semnificativ mai mare de autovehicule va fi livrat către clienți din Fabrica Transparentă. În acest scop, un al doilea punct de livrare a fost amenajat recent în cadrul fabricii - aspect unic în industria automobilelor. Se preconizează că numărul de livrări de autovehicule către clienți va crește de la 1.301 în 2019 și 3.296 în 2020 la peste 5.000 de autovehicule în 2021. Obiectivul este atingerea unui număr de circa 9.700 de livrări anual până în 2022.

 

Stația de testare funcțională din Dresda este extinsă și mai mult. Aceasta este o parte integrantă a rețelei globale de stații de testare pentru dezvoltarea globală de autovehicule. Aspectele principale: Testarea sistemelor de asistență, serviciilor mobile online, motoarelor și șasiurilor.

 

Autovehiculele rulate vor fi inspectate și reparate în service-ului tehnic pentru autovehicule. La Fabrica Transparentă, autovehiculele electrice vor fi de asemenea pregătite pentru livrare. Obiectivul este ca autovehiculele produse în Dresda să fie livrate în principal din Dresda.

Mai mult, subiectul Producție 4.0 va fi propulsat mai departe în cadrul Fabricii Transparente. Principiul fundamental îl reprezintă automatizarea și digitalizarea operațiunilor complexe din cadrul proceselor de asamblare și logistică. Mai exact, fabrica va funcționa ca linie pilot în cadrul Companiei, pentru dezvoltarea și implementarea noilor tehnologii în procese de serie reale.

 

Echipament tehnic pentru ID.3 în două etape

La începutul anului 2021, zona de producție din Fabrica Transparentă a fost convertită pentru a îndeplini cerințele pentru configurația electrică modulară (MEB). Primele conversii pentru ID.3, au avut loc deja din vara anului 2020. A fost adaptată una dintre cele șapte stații, "uniunea", unde sunt montate caroseria cu șasiul. Măsurile de conversie din timpul iernii includ, de exemplu, instalarea unui sistem cu ajutorul căruia se montează plafonul panoramic și pentru adaptarea dispozitivelor de prindere pentru instalarea postului de conducere și a sistemului de scaune.

 

Fabrica Transparentă din Dresda: Locație electrică din 2017 și prezentare pentru mobilitatea electrică

 

De la deschiderea sa din 2001, au părăsit linia de producție din Fabrica Transparentă modelul sedan de lux Phaeton (84.235 unități, 2001-2016), modelul Bentley Flying Spur (2.186 unități, 2005/2006 și 2013/2014) și, începând din 2017, modelul e- Golf (50.401 unități).

 

Și lansarea modelului e-Golf a marcat reorientarea strategică a companiei într-un "Centru al Mobilității Viitorului." Domenii de activitate inovatoare cum ar fi "Future Mobility Incubator," programul start-up de la Volkswagen, și "Future Mobility Campus," un laborator de instruire pentru training și formare continuă, expansiunea livrărilor de autovehicule și unitatea de testare pentru Producția 4.0, au făcut ca această locație să fie pregătită pentru viitor. Această transformare de succes va continua la viteză maximă cu producția de serie a modelului ID.3 și reorientarea strategică a "Casei ID."

1) ID.3 - consum de curent în kWh/100 km (NEDC): 15,4 - 14,5 (în regim mixt), emisii de CO2 în g/km: 0; clasă de eficiență: A+.

2) e-Golf: Consum de curent în regim mixt 13,8 - 12,9 kWh/100 km; emisii de CO₂ în regim mixt 0 g/km; clasa de eficiență A+.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.