Darius Motors Constanta Noutati

Sunteti in cautarea masinii ideale? Cu Volkswagen, ati ajuns la locul potrivit. Rezervati-va cat mai repede unul din noile autovehicule disponibile sau configurati-va modelul dorit, asa cum vi l-ati imaginat.

  1. Noutati
  2. Volkswagen face trecerea la mobilitatea electrică. Producția noului ID.3 începe la Zwickau
04.11.2019
STIRI DE LA VOLKSWAGEN

Volkswagen face trecerea la mobilitatea electrică. Producția noului ID.3 începe la Zwickau

Ofensiva electrică începută de Volkswagen prinde viteză începând de astăzi, odată cu debutul oficial al producției pentru noul ID.3*

ID3

Cu ID.3, Volkswagen contribuie considerabil la dezvoltarea mobilității electrice, făcând-o accesibilă milioanelor de oameni din întreaga lume. ID.3 este o bornă importantă în planul noastru de a deveni o companie fără emisii de carbon până în 2050", spune Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen.

 

Producție fără emisii de carbon pentru noul ID.3

Volkswagen ID.3 este bazat pe Platforma Modulară pentru Producția de Mașini Electrice (MEB) care exploatează potențialul și oportunitățile oferite de mobilitatea electrică. Prim urmare, ID.3 vine cu o autonomie mare a bateriei, un interior spațios și cu un control dinamic al vehiculului. Prețul de pornire din Germania pentru varianta standard este de sub 30.000 euro. ID.3 va fi lansat simultan în vara anului 2020 pe piețele europene. Peste 35.000 de oameni din întreaga lume au achitat deja taxa de rezervare a noului ID.3.

Noul ID.3 stabilește noi standarde în sustenabilitate. Mașina va ajunge la clienți cu amprentă neutră de carbon întrucât și producția sa este realizată fără emisii. Dacă bateria de pe ID.3 este produsă exclusiv cu energie verde, singurele emisii inevitabile rezultate în urma procesului de producție sunt compensate cu investiții în proiecte de mediu, precum "Katingan Mataya Forest Protection"și altele similare.

 

Cei 8000 de angajați ai fabricii au participat la programe de calificare specială

Cu Zwickau, Volkswagen face trecerea completă și în premieră a unei fabrici auto la producția electrică. Aproximativ 1.2 miliarde de euro au fost investiți în acest proiect urmând ca, din 2021, șase modele bazate pe platforma MEB și aparținând brandurilor grupului să fie produse la Zwickau. Toți cei 8000 de angajați implicați în producția electrică au primit calificare de specialitate pentru a lucra cu tehnologie bazată pe voltaj superior. Peste 13000 de zile de training vor fi asigurate până la finalul anului viitor, posturile de la fabrica Zwickau fiind de viitor.

"ID.3 este o mașină bazată pe tehnologii avansate produsă, de asemenea, într-o fabrică care folosește procese tehnologice de ultimă generație în producție. Cu aproximativ 1700 de roboți, sisteme de transport driverless și procese de producție complet automatizate, fabrica de la Zwickau oferă o perspectivă contemporană asupra producției în volum mare a autovehiculelor electrice. Cu toate acestea, oamenii sunt cei care construiesc autovehiculele ce vor reprezenta cheia succesului nostru - echipa noastră din Saxonia a terminat cu brio etapa de conversie la producție electrică ce a durat doi ani de zile și care se traduce astăzi în proceduri operaționale fundamentate pe mult know how și dedicare. A fost o muncă de echipă cu rezultate remarcabile!" - Thomas Ulbrich, Șeful Diviziei de mobilitate electrică și membru al Boardului Volkswagen.

 

Hub pentru industria auto germană pe segmentul autovehiculelor electrice

Prin prisma investițiilor și planurilor în ceea ce privește mobilitatea electrică, Volkswagen contribuie la protecția mediului înconjurător și creează perspective pe termen lung pentru cei aproximativ 100.000 de angajați la fabricile sale din Germania. "Germania trebuie să conducă schimbarea și să să devină o autoritate în întregul lanț de valori al mobilității electrice. Tocmai de aceea producem autovehiculele electrice aici, în Germania, și am luat decizia de a dezvolta și produce și motoare electrice, alături de baterii. Germania va deveni un hub puternic pentru autovehiculele electrice în următorii ani" - Dr. Herbert Diess, Volkswagen CEO.

Alături de Zwickau, și fabricile pentru compomente de la Brunswick, Kassel, Salzgitter și Wolfsburg sunt implicate în producția ID.3. Acestea produc componente cheie precum motoarele electrice și sistemele de baterie. Fabricile Volkswagen din Emden și Hanovra vor începe producția autovehiculelor electrice din 2022. Mai mult, Volkswagen colaborează deja cu suedezii de la Northvolt pentru construirea unei mari fabrici de baterii pe energie verde la Salzgitter.

Mai multe informații despre producția lui ID.3 - id3.vw-newsroom.com

*ID.3 nu este comercializat încă în Europa.
 

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.