Darius Motors Constanta Noutati

Sunteti in cautarea masinii ideale? Cu Volkswagen, ati ajuns la locul potrivit. Rezervati-va cat mai repede unul din noile autovehicule disponibile sau configurati-va modelul dorit, asa cum vi l-ati imaginat.

  1. Noutati
  2. Volkswagen ID. – pionierat în mobilitatea sustenabilă
25.02.2019
STIRI DE LA VOLKSWAGEN

Volkswagen ID. – pionierat în mobilitatea sustenabilă

modelul este primul electric produs de grup neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pe tot parcursul ciclului de viață

Volkswagen ID

Volkswagen s-a dedicat obiectivelor Acordului de la Paris punând bazele mobilității electrice prin ofensiva sa din acest domeniu. Noul ID. care intră în producție la finalul acestui an la Zwickau va juca un rol de pionierat: modelul este primul electric produs de grup neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pe tot parcursul ciclului de viață, dacă proprietarii aleg să alimenteze cu energie din surse verzi. Doar în faza de producție, amprenta de carbon a modelului ID. este îmbunătățită anual cu peste un milion de tone de carbon. Această cifră corespunde impactului unei centrale termice pe cărbuni care produce energie pentru alimentarea a 300.000 de locuințe. De asemenea, Volkswagen lucrează la un program amplu de eliminare a emisiilor de carbon si va oferi peste 20 de modele complet electrice până în anul 2025.

"Schimbările climatice sunt cea mai importantă provocarea a erei în care trăim", declară Thomas Ulbrich, Membru în Consiliul de Conducere, responsabil de dezvoltarea mobilității electrice pentru marca germană. "Volkswagen își asumă o responsabilitate din poziția sa de cel mai mare producător din domeniul auto. Noul ID. va fi prima mașină electrică produsă de grup neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Lucrăm la diverse soluții pentru a utiliza energie doar din surse verzi pentru a ne asigura că modelul nu va genera emisii de carbon pe tot parcursul ciclului său de viață. Însă, putem vorbi despre sustenabilitate în domeniul mobilității doar dacă fiecare dintre noi își va dori acest lucru și va face ceva concret ca acest deziderat să devină realitate".

 

Consiliul de Sustenabilitate al grupului Volkswagen susține acest angajament

Georg Kell, director fondator al Pactului Global al Națiunilor Unite - cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume - și purtător de cuvânt al  Consiliului de Sustenabilitate al grupului Volkswagen a declarat: "Emisiile de dioxid de carbon produse de om trebuie reduse cât de repede posibil. Încă de la înființarea sa, Consiliul de Sustenabilitate al grupului Volkswagen a făcut eforturi pentru a se asigura că protecția mediului este una dintre prioritățile strategice ale companiei. Volkswagen a optat pentru o abordare corectă prin ofensiva din domeniul mobilității electrice, iar acum prin familia ID. Este timpul potrivit pentru a pune acest plan în practică".

 

Energie curată de la producția bateriilor până la încărcarea mașinii

Pentru modelul ID., Volkswagen s-a concentrat în fiecare etapă pe evitarea sau reducerea la valori minime a emisiilor de dioxid de carbon. Bateriile mașinii vor fi produse în Europa, iar energia acestor fabrici va proveni din surse regenerabile. În acest moment sunt analizate cu furnizorii direcți și indirecți măsuri de reducere a emisiilor în lanțul de distribuție și în producția materiei prime. Fabrica de la Zwickau utilizează deja energie produsă extern din surse regenerabile. Emisiile care nu vor putea fi evitate în procesul de producție vor fi compensate prin investiții în alte proiecte de protecție a mediului. Prin urmare, modelul ID. va beneficia din start de o producție neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Pentru alimentarea mașinilor, Volkswagen recomandă utilizatorilor să utilizeze energie produsă din surse regenerabile de tipul celei eoliene sau hidraulice.   Elli, noua subsidiară a grupului Volkswagen, oferă deja sub marca Volkswagen Naturstrom® electricitate produsă din surse regenerabile. De asemenea, rețeaua de încărcare rapidă IONITY creată de Volkswagen în parteneriat cu alți producători auto oferă energie verde în circa 400 de stații de încărcare de pe autostrăzile din Europa, oriunde acest lucru este posibil.

 

Volkswagen susține transformarea Germaniei în domeniul energetic

Având în vedere că mașinile electrice sunt "curate" din punct de vedere energetic în măsura în care curentul utilizat în producție și alimentare provine din surse verzi, Volkswagen susține  tranziția în curs a Germaniei către  alimentarea doar cu energie sustenabilă. Chiar și dincolo de această transformare din domeniul energetic, succesul mobilității electrice va depinde foarte mult de colaborarea și implicarea factorilor politici. Pornind de la legile pentru proprietăți rezidențiale și continuând cu dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu energie, obiectivul trebuie să fie acela de a elimina cât mai rapid barierele din calea vehiculelor electrice.

Volkswagen dorește să facă mașina electrică atractivă și accesibilă pentru cât mai mulți oameni. Modelul compact ID. va ieși de pe liniile de producție ale fabricii din Zwickau la finalul  acestui an. După acest model vor urma un SUV electric ID. CROZZ, noul ID. BUZZ și berlina ID. VIZZION. Doar marca Volkswagen are în plan investiții de circa nouă miliarde euro în mobilitatea electrică până în anul 2023.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.