Darius Motors Constanta Noutati

Sunteti in cautarea masinii ideale? Cu Volkswagen, ati ajuns la locul potrivit. Rezervati-va cat mai repede unul din noile autovehicule disponibile sau configurati-va modelul dorit, asa cum vi l-ati imaginat.

  1. Noutati
  2. Volkswagen oferă acces și altor companii la platforma sa electrică
05.03.2019
STIRI DE LA VOLKSWAGEN

Volkswagen oferă acces și altor companii la platforma sa electrică

Grupul Volkswagen permite accesul altor producători la platforma MEB

Acces VW

Grupul Volkswagen permite accesul altor producători la platforma MEB (Platformă modulară pentru producția de mașini electrice). Scopul este acela de a diminua semnificativ costurile în producția de mașinile electrice prin creșterea gradului de utilizare a platformei MEB și generarea unor economii din volumele produse, permițând accesul mai multor oameni la soluțiile de mobilitate ale viitorului. Grupul Volkswagen plănuiește să producă un prim val de 15 milioane de vehicule 100% electrice pe această platformă. e.GO Mobile, companie cu sediul în Aachen, Germania, va fi primul partener extern care va folosi platforma pentru a lansa modele electrice, care vin în completarea celor produse de Volkswagen. Cele două companii au gândit un proiect special comun în acest sens. Volkswagen subliniază capacitatea de adaptare a platformei MEB și la producția de mașini în serie limitată prin expunerea ID. BUGGY la Salonul Internațional Auto de la Geneva. 

"Platforma noastră modulară pentru producția de mașini electrice dovedește expertiza noastră în domeniu. Mai mult de 100 milioane de mașini au la bază această platformă. Dorim să facem accesibilă MEB  și pentru alți producători auto transferând acest concept de succes în noua eră electrică. MEB va deveni un standard în producția de mașini electrice. Platforma ne va permite să oferim clienților soluții de mobilitate individuale, neutre din punct de vedere a emisiilor de carbon, sigure, confortabile și accesibile pentru cât mai multe persoane. MEB permite chiar și producția în serie limitată a unor modele cu o încărcătură emoțională aparte precum ID. BUGGY. Sunt încântat că e.GO a ales să fie primul partener care va folosi platforma în baza unui proiect definit în comun", a declarat Dr. Herbert Diess, CEO Volkswagen AG.

"Suntem foarte bucuroși că Grupul Volkswagen ne-a oferit această oportunitate de colaborare. Putem contribui astfel cu capacitățtile noastre de dezvoltarea a produselor și cele de producție pentru  mașini de dimensiuni mici în serie redusă, cu caroserie din aluminiu extrudat. Platforma MEB ne permite să fim mai rapizi, mai robuști și să eficientizăm costurile", a adăugat Prof. Dr. Günther Schuh, CEO e.GO Mobile AG.

Pentru Volkswagen anul 2019 este unul cheie în ofensiva sa electrică, compania urmând să accelereze și mai mult în acest domeniu în următorii ani.  La Geneva, Grupul Volkswagen va expune mai multe mașini electrice, concepte și modele aflate în faza de studiu precum Audi e-tron GT1), ŠKODA Vision iV2), SEAT Urban Car3) sau ID. BUGGY), toate acestea urmând a-și face debutul pe piață în anii viitori.

Volkswagen va investi până în anul 2023 circa 44 miliarde euro în electrificarea modelelor sale, digitalizare, servicii de mobilitate și condusul autonom. Din acest buget o sumă de 30 miliarde de euro va fi alocată exclusiv pentru producția de mașini electrice. Estimările sunt ca  mașinile electrice vor reprezenta un sfert din portofoliul total de modele până în anul 2025.

e.GO Mobile AG este un pioner în producția de mașini electrice, compania fiind fondată în 2015 de Prof. Dr. Günther Schuh. Compania a dezvoltat proiecte impresionante în campusul RWTH din Aachen. Echipele de la e.GO lucrează la producția unei varietăți mari de mașini electrice pentru distanțe scurte, eficiente din perspectiva costurilor și centrate pe nevoi concrete ale clienților.

Programul conferințelor de presă susținute de mărcile grupului Volkswagen la Geneva, marți, 5 martie 2019 (ora României):

09:00 - 09:15 a.m.           Audi

09:20 - 09:35 a.m.           Bentley

09:40 - 09:55 a.m.           Lamborghini

10:00 - 10:15 a.m.           Bugatti

10:20 - 10:35 a.m.           Porsche

10:40 - 10:55 a.m.           ŠKODA

11:00 - 11.15 a.m.           Volkswagen

11:20 - 11:35 a.m.           SEAT 

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.