Darius Motors Constanta Noutati

Sunteti in cautarea masinii ideale? Cu Volkswagen, ati ajuns la locul potrivit. Rezervati-va cat mai repede unul din noile autovehicule disponibile sau configurati-va modelul dorit, asa cum vi l-ati imaginat.

  1. Noutati
  2. Volkswagen și Microsoft oferă noutăți despre parteneriatului strategic
28.02.2019
STIRI DE LA VOLKSWAGEN

Volkswagen și Microsoft oferă noutăți despre parteneriatului strategic

Platforma Volkswagen Automotive Cloud va fi extinsă treptat la nivel global și va  putea fi accesată din Europa, China și SUA

Volkswagen si Microsoft

Wolfsburg, Berlin (Germania) / Redmond, Washington (SUA) - Volkswagen și Microsoft anunță progresul parteneriatului lor strategic în cadrul unei vizite comune la Laboratorul Digital din Berlin al mărcii Volkswagen, cu participarea dr. Herbert Diess, CEO Volkswagen AG și Satya Nadella, CEO Microsoft.  Platforma Volkswagen Automotive Cloud va fi extinsă treptat la nivel global și va  putea fi accesată din Europa, China și SUA - cele trei piețe cheie pentru viitoarea familie ID. de modele 100% electrice și integral conectate. Volkswagen și Microsoft dezvoltă și un proiect model care va oferi servicii pentru mașinile conectate. De asemenea, a fost înregistrat un progres important în construcția centrului de dezvoltare Volkswagen din America de Nord.

 

"Parteneriatul nostru strategic cu Microsoft reprezintă un factor cheie în demersul de transformare a Volkswagen într-un furnizor de soluții de mobilitate bazate pe elemente software. Prin intermediul platformei Volkswagen Automotive Cloud creăm o soluție unică pentru clienți. Faptul că ne putem dezvolta accelerat  ne oferă un avantaj competitiv major în acest domeniu", a declarat Dr. Herbert Diess, CEO Volkswagen AG.

 "Tehnologia digitală schimbă rapid toate aspectele din industria auto - de la  procesul de producție până la mașina propriu-zisă", declară Sarya Nadella, CEO Micrsosft. "Prin parteneriatul nostru, Volkswagen va putea oferi servicii pentru mașinile conectate pe baza platformei Azure, accelerând astfel transformarea companiei într-un furnizor de mobilitate pe bază de soluții software și contribuind la definirea viitorului mobilității pentru toată lumea".

 

Volkswagen Automotive Cloud va fi extins în China și SUA

Volkswagen intenționează să extindă acoperirea platformei Volkswagen Automotive Cloud, dezvoltată inițial doar pentru piețele europene, și către China și Statele Unite. Microsoft Azure, prin serviciile sale cloud, edge, soluțiile de Inteligență Artificială (IA) și capacitățile IoT (Internetul Tuturor Lucrurilor) va continua să stea la baza creșterii ecosistemului digital. Platforma Volkswagen Automotive Cloud va fi elementul central pentru operațiunile de date pentru mașini și service. Ecosistemul digital este dezvoltat de marca Volkswagen alături de partenerii săi, ca vector  la nivelul grupului.

"Volkswagen Automotive Cloud va fi coloana vertebrală din punct de vedere tehnologic pentru ecosistemul nostru digital. În același timp, vom lansa o nouă arhitectură software cu performanțe foarte ridicate pentru mașinile noastre. Astfel, vom pune bazele pentru integrarea completă a flotei noastre de mașini și pentru dezvoltarea unor servicii digitale care vor adăuga  valoare pentru clienții noștri. Lucrăm pentru a oferi o experiență cât mai bună clienților noștri în propriile mașini și în afara acestora", spune  Christian Senger,  care va supraveghea Volkswagen Automotive Cloud în calitate de membru al echipei de conducere a mărcii Volkswagen pentru Servicii Auto Digitale și Director pentru Servicii Auto Digitale din cadrul grupului Volkswagen.

 

ID. va fi prima generație de mașini conectată la Volkswagen Automotive Cloud

Volkswagen pregătește ecosistemul digital pentru principalele piețe ale viitoarei familii de modele ID. Modelele din această familie vor fi primele care vor utiliza platforma Volkswagen Automotive Cloud, urmând a fi lansate pe piețele europene în anul 2020. Producția în China va demara în același an, iar un membru al familiei ID. va ieși de pe liniile de producție din SUA începând cu anul 2022.

 

Primele proiecte majore pentru mașini conectate

Volkswagen și Microsoft lucrează lau primele proiecte comune pentru vehicule conectate. Cele două companii lucrează la  soluțiile de comunicare și de navigare, dar și pentru crearea unor servicii personalizate. Pentru aceasta vor fi utilizați algoritmii care permit învățarea automatizată, facilitând utilizarea acestor servicii la bordul mașinilor și oferind pasagerilor o gamă de funcții extinsă. Conectarea automată la teleconferințe sau transferul direct către destinații stabilite sunt doar primii pași, la acestea adăugându-se integrarea unor servicii precum Microsoft Skype sau Microsoft Office.

 

Progres important pentru Centrul de Dezvoltare Volkswagen din Seattle

Centrul de dezvoltare Volkswagen din Seatlte pentru dezvoltarea Volkswagen Automative Cloud se află în construcție, amplasamentul său fiind stabilit la sfârșitul anului 2018. Scopul acestui Centru de Dezvoltare este de a învăța din cultura avansată a Microsoft în materie de colaborare agilă și leadership în domeniul digital, transferând aceste elemente către echipa centrului. Echipele de dezvoltare lucrează deja la proiecte în cadrul  centru. Microsoft oferă sprijin în dezvoltarea centrului, mai ales în recrutarea specialiștilor si administrarea proiectului.

 

Cei doi lideri au vorbit și despre importanța parteneriatului dintre cele două companii la Berlin

Cei doi CEO, respectiv Herbert Diess, Volkswagen și Satya Nadella,  Microsoft, au vizitat miercuri Laboratorul Digital Volkswagen din Berlin. Cei doi au vorbit cu reprezentanții mass-media despre importanța acestui parteneriat strategic și despre provocările întâlnite în transformarea digitală a industriilor auto și IT.

Pentru Volkswagen, Berlin este un centru important de dezvoltare a soluțiilor software. Aici este bazat  Laboratorul Digital dar și alte centre de competențe, precum Carmeq, o subsidiară Volkswagen care face pași importanți în dezvoltarea unor soluții software pentru sistemul de operare a mașinilor "vw.os". Circa 650 de specialiști din trei locații lucrează la dezvoltarea "vw.os" și a softurilor de asistare a șoferului, a unor funcții care să ducă la o creștere a confortului în timpul condusului și a unor noi soluții de infotainment.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.